StartBästa hundförsäkringen
bästa hundförsäkringen

Bästa hundförsäkringen

För att du och din hund ska ha ett bra och tryggt liv tillsammans krävs det att du tecknar en bra försäkring för din hund och då vill du självklart ha den allra bästa. Men vilken är den bästa hundförsäkringen just nu och hur hittar du en som passar dig och din hund? Det och mycket mer går vi igenom nedan. 

Vilken är den bästa hundförsäkringen 2024? 

Den bästa hundförsäkringen 2024 är Lassie. Att Lassies hundförsäkring är bäst i test beror på flera faktorer, däribland att de erbjuder det högsta veterinärvårdsbeloppet i branschen samt att deras självriskperiod sträcker sig till 365 dagar. Lassie är ett modernt och prisvärt försäkringsbolag som vågar utmana de äldre mer trångsynta försäkringsbolagen. 

Hedvig hundförsäkring
9/10
 • Billigaste hundförsäkringen 2024
 • Maxersättning: 160 000 kr
 • Självriskperiod: 365 dagar
 • Från: 99 kr / månad
 • Rörlig självrisk: 15-25%
Lassie
10/10
 • Bäst i test 2024
 • Maxersättning: 150 00 kr
 • Självriskperiod: 365 dagar
 • Från: 151 kr / månad
 • Rörlig självrisk: 15-25%
FurryChamp
8/10
 • Topp 5 billigaste hundförsäkringen
 • Maxersättning: 60 000 kr
 • Självriskperiod: 365 dagar
 • Från: 133 kr / månad
 • Rörlig självrisk: 15-25%

Topp 5 bästa hundförsäkringarna

 1. Lassie: Bäst hundförsäkring just nu. Omdöme: 4,7 av 5
 2. Hedvig: Billigaste hundförsäkringen. Omdöme 4,5 av 5
 3. FurryChamp: Bra försäkring till lågt pris. Omdöme: 4 av 5
 4. ICA hundförsäkring: Få stammispoäng på din hundförsäkring. Omdöme: 3,9 av 5
 5. Agria: Tillgång till telefonveterinär kostnadsfritt. Omdöme: 2,3 av 5

Du vill självklart att din hund ska ha det allra bästa och så även när det kommer till försäkring till din vovve. Av den anledningen har vi sammanställt vilka de topp 5 bästa hundförsäkringarna är just nu. Nedan berättar vi lite närmare om vilka de är samt vad som gör dem så bra. 

1. Lassie 

Lassie är det nya moderna försäkringsbolaget som vill göra livet med din hund både enklare och tryggare. Lassie är relativt nystartade, faktum är att de endast har funnits i branschen sedan 2021. Trots detta har deras försäkring kommit att bli ett mycket populärt val för hundägare runt om i Sverige. 

Det som gör Lassie till den bästa hundförsäkringen är  främst deras  höga veterinärvårdsbelopp som är det högsta i branschen. De har dessutom en förmånlig självriskperiod som sträcker sig till hela 365 dagar. 

2. Hedvig

Hedvig hundförsäkring utmärker sig som en av de bästa valen på marknaden, inte bara för det omfattande skyddet de erbjuder, utan även för deras konkurrenskraftiga prissättning. Med Hedvig kan du få en högkvalitativ hundförsäkring till ett av de mest prisvärda priserna på marknaden.

Genom att erbjuda rimliga premiekostnader ger Hedvig hundägare möjlighet att tryggt skydda sin fyrbenta vän utan att det blir en tung belastning på plånboken. Med Hedvig kan du få det bästa av både omfattande skydd och kostnadseffektivitet för din hundförsäkring. Dessutom får du 10 kr rabatt per  månad för varje inbjuden vän som blir kund. 

3. FurryChamp

Det bästa med FurryChamp är enkelheten i deras försäkring. Du behöver inte tänka på specifika anpassningar för ditt husdjur eller dess ras, eftersom FurryChamp erbjuder en försäkring som passar alla. Det enda du behöver bestämma är ersättningsnivån du vill ha.

FurryChamp sticker också ut som det bästa försäkringsbolaget i branschen när det gäller inkluderade förmåner. Till skillnad från många konkurrenter inkluderar deras försäkringar coachning och beteendeträning, medicin, rehabilitering och specialfoder utan extra kostnad. Med FurryChamp får du den mest heltäckande grundförsäkringen till det mest förmånliga priset

 

4. ICA hundförsäkring 

Även ICA erbjuder en förmånlig hundförsäkring, speciellt för dig som tidigare handlar eller på annat sätt är kund hos ICA. När du samlar flertalet tjänster hos ICA får du som kund nämligen stammispoäng som du sedan kan använda när du handlar mat. Detta gäller även för ICAs hundförsäkring, vilket gör det till en av de bättre hundförsäkringsbolagen. 

Utöver att du får stammispoäng och därmed kan handla mat billigare erbjuder ICA även rehabilitering i din försäkring samt att du också har tillgång till obegränsat antal digitala veterinärbesök. 

 

5. Agria 

Agria är Länsförsäkringars dotterbolag vars fokus helt ligger på hundförsäkringar. Agria är idag störst i Sverige inom hundförsäkringar och många tycker att det är den bästa hundförsäkringen just på grund av att de är stört samt  funnits längst. 

Bolaget är väletablerat på den svenska marknaden och har flera tusen nöjda kunder runt om i Sverige. Utöver att bolaget är väletablerat och välkänt finns det också en mängd andra fördelar med att välja Agria. Bland annat erbjuds du låg självrisk och fri tillgång till Agrias telefonveterinär. 

Hur väljer jag den bästa hundförsäkringen? 

Att hitta den allra bästa försäkringen till din hund är inte alltid helt enkelt och det kräver ibland att du gör lite efterforskning för att hitta rätt. Nedan berättar vi lite närmare om hur du ska gå tillväga för att hitta den hundförsäkringen som är bäst för just din lurviga kompis.

1. Se över vilka kvaliteter som är viktiga för dig och din hund

Det absolut viktigaste du kan göra innan du börjar leta hundförsäkring är att säkerställa ditt behov, Se över vad som är viktigt för dig och din hund. Har din hund några rasspecifika sjukdomar vars behandling bör tecknas i din försäkring eller är det viktigast för dig att självrisken är så låg som möjligt? Bestäm och skriv ned vad du önskar att din försäkring ska innehålla. 

2. Jämför olika hundförsäkringar sinsemellan

Den andra och kanske viktigaste detaljen när det kommer till att hitta den bästa försäkringen för dig och din hund är att jämföra olika försäkringar sinsemellan. Både pris och faktiskt innehåll kan skilja sig en hel del försäkringsbolag sinsemellan. Det är därför alltid viktigt att jämföra eftersom du varken vill betala för mycket eller bli missnöjd med vad som ingår i din försäkring. 

3. Läs igenom avtalet noggrant innan du skriver på 

Innan du skriver på något avtal är det viktigt att du läser igenom vad som ingår grundligt. Säkerställ även att din hunds ras inte finns med på någon reservationslista i försäkringsvillkoren. Gör den det finns det nämligen risk att denna inte täcks av försäkringen trots att du tecknat den. 

Du kan läsa mer om bra hundförsäkringar för olika typer av hundraser här:

Hur vi utsett den bästa hundförsäkringen

Att välja försäkring till sin hund kan vara en utmanande uppgift på grund av det breda utbudet på marknaden. För att underlätta processen har vi tagit fram vår personliga favorit och anser att det är den bästa hundförsäkringen. Vi har kommit fram till detta resultat genom att:

 • Jämföra de främsta hundförsäkringarna som finns på marknaden idag.
 • Grundligt läsa igenom recensioner på de mest populära jämförelsesidorna.

Hög ersättning är inte samma sak som den bästa hundförsäkringen

En hög ersättning innebär inte nödvändigtvis att en hundförsäkring är den bästa. En hundförsäkring omfattar vanligtvis olika aspekter, såsom täckning för sjukdomar, olyckor, förebyggande vård osv. Ersättningen återspeglar endast det belopp som försäkringen täcker för kostnaderna. En försäkring med hög ersättning kan vara fördelaktig om den erbjuder omfattande täckning och betalar ut höga belopp för behandlingar. Men det är också viktigt att titta på andra faktorer för att bedöma den totala kvaliteten på en hundförsäkring.

Den bästa ersättningsnivån (bas, medel, hög) vi rekommenderar när du väljer hundförsäkring

Valet av ersättningsnivå är helt upp till dig och dina preferenser, baserat på din hund och dina behov. Om du föredrar en omfattande försäkring som täcker det mesta, är det generellt rekommenderat att välja en hög ersättningsnivå. Det beror på att en högre ersättning vanligtvis innebär en bredare täckning. Viktigt att poängtera är dock att hundförsäkringar med hög ersättning i regel är dyrast och har högst månadskostnad. Önskar du istället en enklare försäkring som inte kostar så mycket varje månad kan ett mellan- eller basalternativ räcka gott och väl. Dessa försäkringar har dock en tendens att ha sämre täckning. Har du en äldre hund, eller en hund som ofta är sjuk är det i slutändan ofta bättre att välja en högre ersättning eftersom du då slipper tänka på oförutsägbara kostnader. 

Exempel på händelseförlopp med det bästa hundförsäkringsbolaget (Lassie) och dess olika försäkringsnivåer (mini, mellan,stor)

Händelse: Labradoren Bruno är ute och leker när hans ägare ser att han haltar. Bruno åker till veterinären för en undersökning. Det visar sig efter röntgen att Bruno enbart stukat tassen. Bruno åker hem samma dag med ordination vila.  Vad blir självrisken för besöket baserat på olika månadskostnader?

Hos Lassie väljer du själv en fast självrisk från 0 kr till 3 500 kr. Utöver självrisken betalar du också en rörlig självrisk på 15 % eller 25 % som baseras på skadekostnaden. Beroende på dina val kommer priset på försäkringen variera.

MINI

Månadskostnaden för att försäkra en labrador med Lassies Mini-försäkring kostar från 163 kr/mån. Priset baseras på att du väljer en hög självrisk på 3 500 kr samt den högsta rörliga självrisken på 25 %. 

Exempel på månadskostnad med en fast självrisk 1 500 kr + rörlig självrisk 15 %

 = 251 kr/månad. 

MELLAN

Månadskostnaden för att försäkra en labrador med Lassies Mellan-försäkring kostar från 272 kr/mån. Priset baseras på att du väljer en hög självrisk på 3 500 kr samt den högsta rörliga självrisken på 25 %.

Exempel på månadskostnad med en fast självrisk 1 500 kr + rörlig självrisk 15 %

 =  463 kr/månad. 

STOR

Månadskostnaden för att försäkra en labrador med Lassies Mellan-försäkring kostar från 562 kr/mån. Priset baseras på att du väljer en hög självrisk på 3 500 kr samt den högsta rörliga självrisken på 25 %. 

Exempel på månadskostnad med en fast självrisk 1 500 kr + rörlig självrisk 15 % 

=  867 kr/månad.

Vanliga frågor 

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om de bästa hundförsäkringarna. 

Är den billigaste hundförsäkringen alltid den bästa? 

Nej, den billigaste hundförsäkringen är inte alltid den bästa. En billig försäkring kanske inte täcker de behov du önskar ska vara täckta vilket i sin tur kan göra att veterinärbesöket kan bli väldigt dyrt trots att du har en försäkring. Välj försäkring utefter det kvaliteter du tycker är viktiga och stirra dig inte blind på själva priset. 

Är det bäst att ha rörlig eller fast självrisk? 

Det bästa är att ha en fast självrisk. Har du en rörlig självrisk betalar du en procentandel av den totala kostnaden för vården och om du har en fast självrisk är denna redan förutbestämd. Vilket av de två alternativen du ska välja är upp till dig men bra att tänka på är att priset kan komma att bli väldigt högt för självrisken om du har en rörlig sådan om ingreppet är väldigt stort. 

Är det bättre att ha en lägre eller högre rörlig självrisk? 

Det bästa är att ha en högre självrisk, då kommer du undan billigare varje månad än en lägre självrisk. Ju högre självrisken är desto billigare blir din försäkringspremie och månadskostnad. Vill du ha en billigare premie bör du alltså välja en högre självrisk om så är möjligt. 

Vilken är den bästa hundförsäkringen för blandras?

Lassie är den bästa hundförsäkringen för blandraser. Detta eftersom de inte har några rasspecifika begränsningar vilket är en stor fördel för dig med en blandrashund. 

Vilken självrisk har den bästa hundförsäkringen?

Lassies hundförsäkring har en valfri självrisk från 0 kr till 3 500 kr. Ju högre fast självrisk du väljer att betala desto mindre behöver du betala varje månad. 

Vilken månadskostnad har den bästa försäkringen?

Hos Lassie varierar månadskostnaden beroende på vilken typ av hund du väljer att försäkra samt beroende på vilka val du väljer att göra vid försäkringstäckningen. 

Vilken ersättning har den bästa hundförsäkringen? 

Hos Lassie kan du välja ersättning mellan 30 000 kr och 160 000 kr. Faktum är att Lassie erbjuder den högsta ersättningen i branschen.

Är den bästa hundförsäkringen den med högst ersättningsbelopp? 

Den bästa hundförsäkringen behöver inte vara den med högst ersättningsbelopp. Om ett högt ersättningsbelopp är något du föredrar kan det vara det. Det beror helt enkelt på vilka kvaliteter du främst önskar i din försäkring. 

Är den bästa hundförsäkringen den med lägst självrisk? 

Den bästa hundförsäkringen behöver inte vara den med lägst självrisk, snarare tvärtom om du vill ha en lägre månadskostnad. Med en lägre självrisk betalar du en högre försäkringspremie och månadskostnad. Föredrar du hellre att betala mindre om olyckan är framme är detta en bra kvalité men om du snarare värderar en låg månadspremie bör du välja en högre självrisk.