StartBästa hundförsäkringen
bästa hundförsäkringen

Bästa hundförsäkringen

För att du och din hund ska ha ett bra och tryggt liv tillsammans krävs det att du tecknar en bra försäkring för din hund och då vill du självklart ha den allra bästa. Men vilken är den bästa hundförsäkringen just nu och hur hittar du en som passar dig och din hund? Det och mycket mer går vi igenom nedan. 

Vilken är den bästa hundförsäkringen 2023? 

Den bästa hundförsäkringen 2023 är Lassie. Att Lassies hundförsäkring är bäst i test beror på flera faktorer, däribland att de erbjuder det högsta veterinärvårdsbeloppet i branschen samt att deras självriskperiod sträcker sig till 365 dagar. Lassie är ett modernt och prisvärt försäkringsbolag som vågar utmana de äldre mer trångsynta försäkringsbolagen. 

Lassie
10/10
 • Bäst i test 2022
 • Maxersättning: 150 00 kr
 • Självriskperiod: 365 dagar
 • Från: 151 kr / månad
 • Rörlig självrisk: 15-25%
ManyPets
10/10
 • Billigaste hundförsäkringen
 • Maxersättning: 140 000 kr
 • Självriskperiod: 365 dagar
 • Från: 133 kr / månad
 • Rörlig självrisk: 15-25%
ICA hundförsäkring
9/10
 • Stammispoäng på försäkringen
 • Maxersättning: 60 000 kr
 • Självriskperiod: 130 dagar
 • Från: 185 kr / månad
 • Rörlig självrisk: 15-25% 

Topp 5 bästa hundförsäkringarna

 1. Lassie: Bäst hundförsäkring just nu. Omdöme: 4,7 av 5
 2. ManyPets: Bra försäkring till lågt pris. Omdöme: 4 av 5
 3. ICA hundförsäkring: Få stammispoäng på din hundförsäkring. Omdöme: 3,9 av 5
 4. Svedea: Bra för dig som har flera hundar. Omdöme: 2,2 av 5
 5. Agria: Tillgång till telefonveterinär kostnadsfritt. Omdöme: 2,3 av 5

Du vill självklart att din hund ska ha det allra bästa och så även när det kommer till försäkring till din vovve. Av den anledningen har vi sammanställt vilka de topp 5 bästa hundförsäkringarna är just nu. Nedan berättar vi lite närmare om vilka de är samt vad som gör dem så bra. 

1. Lassie 

Lassie är det nya moderna försäkringsbolaget som vill göra livet med din hund både enklare och tryggare. Lassie är relativt nystartade, faktum är att de endast har funnits i branschen sedan 2021. Trots detta har deras försäkring kommit att bli ett mycket populärt val för hundägare runt om i Sverige. 

Det som gör Lassie till den bästa hundförsäkringen är  främst deras  höga veterinärvårdsbelopp som är det högsta i branschen. De har dessutom en förmånlig självriskperiod som sträcker sig till hela 365 dagar. 

2. ManyPets

Det brittiska hundförsäkringsbolaget ManyPets är en av det bästa försäkringsbolaget till din hund och har äntligen etablerat sig i Sverige. ManyPets är en utmanare till de mer etablerade aktörerna på hundförsäkringsmarkanden tack vare deras goda recensioner kring service och skadereglering. 

I många år har ManyPets varit framgångsrika i sin nisch i Storbritannien men nu har de alltså även lyckats ta sig in på den svenska marknaden. Hos ManyPets erbjuds du flera fördelar däribland att du själv kan välja vilken försäkringsnivå du vill ha. För varje år din hund är skadefri får du också 20% tillbaka av din årliga premie. 

3. ICA hundförsäkring 

Även ICA erbjuder en förmånlig hundförsäkring, speciellt för dig som tidigare handlar eller på annat sätt är kund hos ICA. När du samlar flertalet tjänster hos ICA får du som kund nämligen stammispoäng som du sedan kan använda när du handlar mat. Detta gäller även för ICAs hundförsäkring, vilket gör det till en av de bättre hundförsäkringsbolagen. 

Utöver att du får stammispoäng och därmed kan handla mat billigare erbjuder ICA även rehabilitering i din försäkring samt att du också har tillgång till obegränsat antal digitala veterinärbesök. 

4. Svedea 

Svedea är ett av Sveriges största och ett av de bättre försäkringsbolagen till hund. De erbjuder inte enbart hundförsäkringar utan även person- och sakförsäkringar. Svedeas fokus ligger på kundservice och snabb skadereglering vilket gjort att de fått goda kundrecensioner kring just det.

Utöver bra kundservice erbjuder Svedea även fria veterinärbesök online samt en försäkring som är den mest omfattande rehabiliteringsförsäkringen i Sverige idag. 

5. Agria 

Agria är Länsförsäkringars dotterbolag vars fokus helt ligger på hundförsäkringar. Agria är idag störst i Sverige inom hundförsäkringar och många tycker att det är den bästa hundförsäkringen just på grund av att de är stört samt  funnits längst. 

Bolaget är väletablerat på den svenska marknaden och har flera tusen nöjda kunder runt om i Sverige. Utöver att bolaget är väletablerat och välkänt finns det också en mängd andra fördelar med att välja Agria. Bland annat erbjuds du låg självrisk och fri tillgång till Agrias telefonveterinär. 

Hur väljer jag den bästa hundförsäkringen? 

Att hitta den allra bästa försäkringen till din hund är inte alltid helt enkelt och det kräver ibland att du gör lite efterforskning för att hitta rätt. Nedan berättar vi lite närmare om hur du ska gå tillväga för att hitta den hundförsäkringen som är bäst för just din lurviga kompis.

1. Se över vilka kvaliteter som är viktiga för dig och din hund

Det absolut viktigaste du kan göra innan du börjar leta hundförsäkring är att säkerställa ditt behov, Se över vad som är viktigt för dig och din hund. Har din hund några rasspecifika sjukdomar vars behandling bör tecknas i din försäkring eller är det viktigast för dig att självrisken är så låg som möjligt? Bestäm och skriv ned vad du önskar att din försäkring ska innehålla. 

2. Jämför olika hundförsäkringar sinsemellan

Den andra och kanske viktigaste detaljen när det kommer till att hitta den bästa försäkringen för dig och din hund är att jämföra olika försäkringar sinsemellan. Både pris och faktiskt innehåll kan skilja sig en hel del försäkringsbolag sinsemellan. Det är därför alltid viktigt att jämföra eftersom du varken vill betala för mycket eller bli missnöjd med vad som ingår i din försäkring. 

3. Läs igenom avtalet noggrant innan du skriver på 

Innan du skriver på något avtal är det viktigt att du läser igenom vad som ingår grundligt. Säkerställ även att din hunds ras inte finns med på någon reservationslista i försäkringsvillkoren. Gör den det finns det nämligen risk att denna inte täcks av försäkringen trots att du tecknat den. 

Du kan läsa mer om bra hundförsäkringar för olika typer av hundraser här:

Vanliga frågor 

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om de bästa hundförsäkringarna. 

Är den billigaste hundförsäkringen alltid den bästa? 

Nej, den billigaste hundförsäkringen är inte alltid den bästa. En billig försäkring kanske inte täcker de behov du önskar ska vara täckta vilket i sin tur kan göra att veterinärbesöket kan bli väldigt dyrt trots att du har en försäkring. Välj försäkring utefter det kvaliteter du tycker är viktiga och stirra dig inte blind på själva priset. 

Är det bäst att ha rörlig eller fast självrisk? 

Det bästa är att ha en fast självrisk. Har du en rörlig självrisk betalar du en procentandel av den totala kostnaden för vården och om du har en fast självrisk är denna redan förutbestämd. Vilket av de två alternativen du ska välja är upp till dig men bra att tänka på är att priset kan komma att bli väldigt högt för självrisken om du har en rörlig sådan om ingreppet är väldigt stort. 

Är det bättre att ha en lägre eller högre rörlig självrisk? 

Det bästa är att ha en högre självrisk, då kommer du undan billigare varje månad än en lägre självrisk. Ju högre självrisken är desto billigare blir din försäkringspremie och månadskostnad. Vill du ha en billigare premie bör du alltså välja en högre självrisk om så är möjligt. 

Är den bästa hundförsäkringen den med högst ersättningsbelopp? 

Den bästa hundförsäkringen behöver inte vara den med högst ersättningsbelopp. Om ett högt ersättningsbelopp är något du föredrar kan det vara det. Det beror helt enkelt på vilka kvaliteter du främst önskar i din försäkring. 

Är den bästa hundförsäkringen den med lägst självrisk? 

Den bästa hundförsäkringen behöver inte vara den med lägst självrisk, snarare tvärtom om du vill ha en lägre månadskostnad. Med en lägre självrisk betalar du en högre försäkringspremie och månadskostnad. Föredrar du hellre att betala mindre om olyckan är framme är detta en bra kvalité men om du snarare värderar en låg månadspremie bör du välja en högre självrisk.