hundförsäkring hedvig

Hedvig hundförsäkring & omdöme

Hedvig är en modern och välkänd utmanare inom försäkringsbranschen och har snabbt etablerat sig som en pålitlig leverantör av försäkringar. Utöver deras populära hemförsäkring och bilförsäkring har de också introducerat en hundförsäkring med marknadens högsta ersättningsbelopp. Deras hundförsäkring kommer i tre olika nivåer - Basic, Standard och Premium - där Premium-nivån erbjuder det mest omfattande skyddet i Sverige. 

En extra fördel är att Hedvig erbjuder försäkringar utan bindningstid, vilket ger dig som kund flexibilitet och frihet att anpassa dina försäkringsbehov efter din livsstil. Genom deras användarvänliga app kan du enkelt hantera alla dina försäkringar på ett smidigt sätt.

Hedvig omdöme trustpilot 4,5 av 5

Hedvig försäkring till hund
Maxersättning: 160 000 kr
Självrisk rörlig: 15 - 25%
Självrisk fast: 0 - 3500 kr
Ålder: Minimum 8 veckor
Bindningstid: Nej
Uppsägningstid: Nej
Pris: 99 - 599 kr/månad*
Rabatt: 10 kr rabatt i månaden för varje inbjuden vän som blir kund

*Kostnaden för Hedvigs hundförsäkring baseras på en mängd olika faktorer såsom ras, ålder och kön. Kostnaden som är satt här gäller för Labrador Retriever som är en kastrerad hane. Från-priset avser försäkringsnivån “Basic” och till-priset avser försäkringsnivån “Premium”.

Hedvigs utbud

  Basic Standard Premium
Veterinärvård 30 000 kr 60 000 kr 160 000 kr
FirstVet
Dolda fel
Förlossning
Kastrering och sterilisering 2 000 kr 4 000 kr 6 000 kr
Specialkost Ingår ej 3 000 kr 6 000 kr
Medicin Ingår ej 6 000 kr 10 000 kr
Avlivning Ingår ej 2 000 kr 3 000 kr
Rehabilitering Ingår ej 6 000 kr 10 000 kr
Strålning och kemoterapi Ingår ej 10 000 kr 15 000 kr
Tandvård Ingår ej
Diagnostik Ingår ej
Plastikoperation Ingår ej
Hemvård av djur Ingår ej Ingår ej
Sorgbearbetning Ingår ej Ingår ej 1 500 kr
Livförsäkring Ingår ej Ingår ej 30 000 kr

Tilläggsförsäkringar

Hedvig Hundförsäkring skiljer sig från många konkurrenter genom att erbjuda ett mer omfattande standardinnehåll i sina försäkringar. Istället för att erbjuda tillägg som kan köpas separat, inkluderar Hedvig redan många av de vanliga tilläggstjänsterna i sina grundförsäkringar. Detta innebär att du som kund får ett generöst skydd utan att behöva bekymra dig om att välja och köpa tillägg separat.

En av de imponerande fördelarna med Hedvig Hundförsäkring är att den mest omfattande nivån, Premium, till och med inkluderar en livförsäkring för din hund. Detta ger extra trygghet och säkerhet för dig som hundägare, då du inte behöver bekymra dig om att teckna en separat försäkring för detta ändamål.

För- och nackdelar med Hedvig

Här nedanför radar vi upp för- och nackdelarna med Hedvig hundförsäkring.

Fördelar med Hedvig hundförsäkring:

  • Brett skydd med marknadens högsta ersättningsnivå
  • Obegränsade kostnadsfria FirstVet-samtal direkt i mobilen
  • Årlig hälsokontroll ingår i alla försäkringsnivåer
  • Fått goda omdömen från kunder
  • Få rabatt när du värvar en vän
  • Livförsäkring ingår i paketet Premium

Nackdelar med Hedvig hundförsäkring:

  • Ny aktör inom hundförsäkring
  • Inga tilläggsförsäkringar erbjuds
  • Försäkring utomlands gäller endast inom EU under ett års tid
  • Har vissa rasspecifika begränsningar

Vårt omdöme om Hedvig

Vi anser att Hedvig hundförsäkring är ett bra val för hundägare som söker omfattande skydd för sin hund. Försäkringen erbjuder generösa ersättningsnivåer och en värdefull förmån i form av gratis tillgång till FirstVet, vilket ger möjlighet att konsultera veterinärer när som helst och hur ofta som helst.

Den kostnadsfria årliga hälsokontrollen i försäkringen är också en fördel. Hedvig har mottagit positiva omdömen från sina kunder, trots att företaget är relativt nytt inom branschen. En fördel med Hedvig är att du inte behöver oroa dig för att lägga till extra tillägg, eftersom du enkelt kan välja mellan tre olika nivåer som passar dina och din hunds behov. Dessutom slipper du bindningstid och uppsägningstid, vilket ger flexibilitet jämfört med andra aktörer på marknaden.

Det är dock viktigt att vara medveten om de eventuella rasspecifika begränsningarna i försäkringsvillkoren. Vi rekommenderar att du noggrant granskar villkoren för att se om din hundras är inkluderad och vilka eventuella begränsningar som gäller. Om det finns specifika begränsningar för din ras kan det vara fördelaktigt att överväga en aktör som inte har sådana rasspecifika begränsningar i sina försäkringsvillkor.