StartBilligaste hundförsäkring
billigaste hundförsäkringen

Billigaste hundförsäkring

Är du ute efter den billigaste hundförsäkringen har du hittat helt rätt. I den här guiden kommer vi låta dig veta vilka billiga hundförsäkringar som finns på marknaden just nu. Du kommer också få reda på andra nyttiga saker såsom vilka hundraser som är billigast att försäkra.

Vilken är den billigaste hundförsäkringen?

Den billigaste hundförsäkringen är ManyPets. Den kostar från 150 kr per månad och du får 15% rabatt om du har fler än ett husdjur. Dessutom får du tillbaka 20% för varje skadefritt år. Här erbjuds en av de högsta ersättningstaken på marknaden med en självriskperiod på 365 dagar.

Lassie
10/10
 • Bäst i test 2022
 • Maxersättning: 150 00 kr
 • Självriskperiod: 365 dagar
 • Från: 151 kr / månad
 • Rörlig självrisk: 15-25%
ManyPets
10/10
 • Billigaste hundförsäkringen
 • Maxersättning: 140 000 kr
 • Självriskperiod: 365 dagar
 • Från: 133 kr / månad
 • Rörlig självrisk: 15-25%
ICA hundförsäkring
9/10
 • Stammispoäng på försäkringen
 • Maxersättning: 60 000 kr
 • Självriskperiod: 130 dagar
 • Från: 185 kr / månad
 • Rörlig självrisk: 15-25% 

Billiga hundförsäkringar

 1. ManyPets: Från 133 kr/månad.
 2. Lassie: Från 151 kr/månad.
 3. ICA hundförsäkring: Från 216 kr/månad.
 4. Svedea: Från 216 kr/månad.

Det är såklart tråkigt att betala för mycket i onödan för en hundförsäkring. Priset på försäkringar till hundar skiljer sig en hel del beroende på vilket bolag man väljer. Här nedanför radar vi upp fyra billiga hundförsäkringarna på marknaden just nu:

ManyPets

ManyPets utmanar de större mer etablerade aktörerna på marknaden genom sina billiga hundförsäkringar. Bolaget kommer från Storbritannien där de är väletablerade och börjar nu även växa sig större i Sverige. Tusentals kunder i Sverige har gett deras service och skadereglering högsta betyg.

Pris för ManyPets hundförsäkring: Från. 133 kr / månad

Lassie

Lassie är ett nytt och modernt försäkringsbolag som funnits sedan 2021. Bolaget fokuserar fullt ut på försäkringar för hund och katt. Här erbjuds det högsta veterinärvårdsbeloppet i branschen och en självriskperiod på 365 dagar. Lassie erbjuder en mycket prisvärd hundförsäkring.

Pris för Lassie hundförsäkring: Från. 151 kr / månad

ICA Hundförsäkring

ICA erbjuder hundförsäkring för både stora och små hundraser. För ICAs kunder är det smidigt att samla flera tjänster hos ICA och som kund får man samtidigt en så kallad stammispoäng på försäkringskostnaden. Det innebär att du får mer mat för pengarna när du handlar hos ICA. ICAs hundförsäkring är en av de billigaste på marknaden just nu.

Pris för ICA hundförsäkring: Från. 185 kr / månad

Svedea

Svedea är ett svenskt försäkringsbolag som erbjuder flertalet billiga försäkringar såsom för bil, båt och hund. Utöver det erbjuds också andra typer av djursförsäkringar. Svedea lägger stor vikt vid sin kundservice och att erbjuda snabb skadereglering. Bolaget är godkända försäkringsförmedlare av Finansinspektionen som övervakar företag på finansmarknaden i Sverige.

Pris för Svedea hundförsäkring: Från. 216 kr / månad

Påverkar hundras priset på försäkringen?

Hundras påverkar i allra högsta grad priset på försäkringen. Vissa hundraser löper statistiskt sett större risk att drabbas av sjukdom och blir därmed dyrare att försäkra. Blandrashundar är också billigare att försäkra än renrasiga hundar.

Vad som anses som en renrasig hund kan skilja sig mellan olika försäkringsbolag. Vissa bolag ser hunden som renrasig om den har stamtavla medan vissa ser den som renrasig om föräldrarna är av samma ras.

Har du en speciell hundras bör du se till att den inte finns med på reservationslistan i försäkringsvillkoren hos försäkringsbolaget du tänkt teckna försäkring hos. Det finns nämligen rasspecifika sjukdomar som inte täcks av vissa försäkringsbolag. Det finns samtidigt vissa försäkringsbolag som inte har några rasspecifika begränsningar såsom MyPets och Lassie.

Du kan läsa mer om kostnaden för att försäkra olika typer av hundraser här:

Topp 5 billigaste hundraserna att försäkra

Det finns vissa hundraser som har ett mycket lägre försäkringspris jämfört med andra raser. Här nedanför radar vi upp de fem billigaste hundraserna att försäkra:

 1. Norsk älghund - från 249 kr/månad
 2. Shiba - från 279 kr/månad
 3. Finsk spets - från 299 kr/månad
 4. Drever - från 349 kr/månad
 5. Norrbottenspets - från 399 kr/månad

Så hittar du billigast hundförsäkring

Det finns ett par saker du kan göra för att hitta den billigaste hundförsäkringen:

1. Säkerställ ditt behov 

Hundförsäkringar kommer ofta som en basförsäkring där du sedan kan göra olika tillägg utefter vad du behöver. Det är också vanligt att försäkringar kommer i olika nivåer med olika innehåll. Börja med att säkerställa vad du vill ska ingå i din försäkring.

2. Jämför olika försäkringsbolag

Börja jämföra hundförsäkringar som innehåller det du behöver. Priset för hundförsäkringar kan skilja sig väldigt mycket och det är såklart tråkigt att behöva betala mer än nödvändigt.

3. Stirra dig inte blint på rabatter

Många försäkringsbolag erbjuder rabatter. Det är viktigt att du inte stirrar dig blint på dessa rabatter utan ser vad priset blir när perioden för rabatten tagit slut. Tänk långsiktigt.

Vad påverkar priset på en hundförsäkring?

Det finns ett par faktorer som påverkar priset på en hundförsäkring:

1. Hundras

Vissa hundraser löper större risk att drabbas av sjukdom och är därmed dyrare att försäkra. Blandrashundar är också billigare att försäkra än renrasiga hundar. Hos vissa försäkringsbolag finns en så kallad reservationslista med rasspecifika sjukdomar som inte täcks av försäkringen. Det finns samtidigt vissa moderna försäkringsbolag som inte har några rasspecifika begränsningar.

2. Ålder

Risken för skada och sjukdom ökar desto äldre hunden blir. Åldern på din hund har därmed en betydande roll när priset för försäkringen sätts. Kostnaden kan hos vissa försäkringsbolag öka över tid i takt med att din hund blir äldre. Vissa försäkringsbolag låter dig dock behålla samma kostnad även när din hund blir äldre.

3. Var i landet du bor

Det kan tyckas konstigt men priset för hundförsäkringen beror också på var i landet du bor. Det är därför du ofta behöver fylla i postnummer när du ska jämföra försäkringar. Generellt är hundförsäkringar dyrare i storstäder jämfört med mindre städer. Det beror bland annat på att riskerna ses högre i stora städer men också att veterinärvården är dyrare i större städer än i små städer.

4. Försäkringsbolag och försäkringsskydd

Priser skiljer sig såklart mellan försäkringsbolag men också försäkringsskydd. Exempelvis blir priset på försäkringen högre om du har ett högt försäkringsskydd med högt ersättningsbelopp. 

5. Självrisk

Ju högre självrisk desto lägre blir priset på din försäkringspremie per månad. Faktum är att det kan skilja flera hundra kronor i månadspremie beroende på vilken självrisk du väljer. 

Vanliga frågor

Här nedanför besvarar vi de vanligaste frågorna om billiga hundförsäkringar. 

Är hundförsäkring billigare med en högre självrisk?

Ja. Desto högre självrisk desto billigare hundförsäkringspremie.

Blir hundförsäkringen billigare om man väljer att ha ett lägre ersättningsbelopp?

Ja, ett lägre ersättningsbelopp gör att hundförsäkringen blir billigare. Men den täcker då inte alla veterinärkostnader. 

Kan man få rabatt om man har fler hundar?

Ja, det finns försäkringsbolag som erbjuder dig rabatt om du har flera hundar som du försäkrar hos dem. Exempelvis ger ManyPets 15 % rabatt om du har fler än ett husdjur som du försäkrar hos dem.

Är det billigare att ha en högre eller lägre rörlig självrisk?

Högre självrisk ger lägre försäkringspremie och lägre självrisk ger högre försäkringspremie. Om du tror att du kommer utnyttja försäkringen ofta är det troligen bättre med en låg självrisk.