StartBilligaste hundförsäkring
billigaste hundförsäkringen

Billigaste hundförsäkringen

Är du ute efter den billigaste hundförsäkringen har du hittat helt rätt. I den här guiden kommer vi låta dig veta vilka billiga hundförsäkringar som finns på marknaden just nu. Du kommer också få reda på andra nyttiga saker såsom vilka hundraser som är billigast att försäkra.

Vilken är den billigaste hundförsäkringen?

Den billigaste hundförsäkringen är Hedvig. Den kostar från 99 kr per månad. Genom att erbjuda ett attraktivt förhållande mellan pris och skydd har Hedvig etablerat sig som de mest prisvärda alternativet för hundägare som söker en pålitlig försäkring till ett överkomligt pris. 

Hedvig hundförsäkring
9/10
 • Billigaste hundförsäkringen 2024
 • Maxersättning: 160 000 kr
 • Självriskperiod: 365 dagar
 • Från: 99 kr / månad
 • Rörlig självrisk: 15-25%
Lassie
10/10
 • Bäst i test 2024
 • Maxersättning: 150 00 kr
 • Självriskperiod: 365 dagar
 • Från: 151 kr / månad
 • Rörlig självrisk: 15-25%
FurryChamp
8/10
 • Topp 5 billigaste hundförsäkringen
 • Maxersättning: 60 000 kr
 • Självriskperiod: 365 dagar
 • Från: 133 kr / månad
 • Rörlig självrisk: 15-25%

Billiga hundförsäkringar

 1. Hedvig: Från 99 kr/månad.
 2. FurryChamp: Från 133 kr/månad.
 3. Lassie: Från 151 kr/månad.
 4. ICA hundförsäkring: Från 216 kr/månad.
 5. Svedea: Från 216 kr/månad.

Det är såklart tråkigt att betala för mycket i onödan för en hundförsäkring. Priset på försäkringar till hundar skiljer sig en hel del beroende på vilket bolag man väljer. Här nedanför radar vi upp fyra billiga hundförsäkringarna på marknaden just nu:

Hedvig

Hedvig hundförsäkring rankas som en av de topp fem billigaste alternativen på marknaden. Trots att de erbjuder konkurrenskraftiga priser på sina försäkringar kompromissar inte Hedvig med skyddets kvalitet. Med Hedvig kan du få en kostnadseffektiv hundförsäkring som ger dig trygghet till ett förmånligt pris. 

Pris för Hedvig hundförsäkring: Från 99 kr / månad

FurryChamp

FurryChamp erbjuder en av de mest heltäckande och prisvärda försäkringarna på marknaden. Kostnaden för försäkringen beror på faktorer som ras, ålder och hälsotillstånd, men även om du har ett ungt och friskt husdjur kan du fortfarande få en av de mest prisvärda och täckande försäkringarna på marknaden.

Pris för FurryChamp hundförsäkring: Från. 133 kr / månad

Lassie

Lassie är ett nytt och modernt försäkringsbolag som funnits sedan 2021. Bolaget fokuserar fullt ut på försäkringar för hund och katt. Här erbjuds det högsta veterinärvårdsbeloppet i branschen och en självriskperiod på 365 dagar. Lassie erbjuder en mycket prisvärd hundförsäkring.

Pris för Lassie hundförsäkring: Från. 151 kr / månad

ICA Hundförsäkring

ICA erbjuder hundförsäkring för både stora och små hundraser. För ICAs kunder är det smidigt att samla flera tjänster hos ICA och som kund får man samtidigt en så kallad stammispoäng på försäkringskostnaden. Det innebär att du får mer mat för pengarna när du handlar hos ICA. ICAs hundförsäkring är en av de billigaste på marknaden just nu.

Pris för ICA hundförsäkring: Från. 185 kr / månad

Svedea

Svedea är ett svenskt försäkringsbolag som erbjuder flertalet billiga försäkringar såsom för bil, båt och hund. Utöver det erbjuds också andra typer av djursförsäkringar. Svedea lägger stor vikt vid sin kundservice och att erbjuda snabb skadereglering. Bolaget är godkända försäkringsförmedlare av Finansinspektionen som övervakar företag på finansmarknaden i Sverige.

Pris för Svedea hundförsäkring: Från. 216 kr / månad

 

Vad menas med en billig hundförsäkring? 

Att införskaffa sig en hundförsäkring är alltid en bra idé. Det finns däremot en mängd olika typer av hundförsäkringar idag och det är inte alltid helt enkelt att veta vilken man ska välja. I denna artikel delar vi med oss om allt som har med billiga hundförsäkringar att göra. 

Billiga hundförsäkringar med låg ersättning

Det finns tre olika försäkringsbolag som sticker ut lite extra när man talar om billiga hundförsäkringar. Agria, Lassie och Hedvig är de tre försäkringsbolag som erbjuder de billigaste hundförsäkringarna som också har lägst ersättning. 

Exempel blandras: 

Försäkringsbolag Ersättning Månadskostnad 
Hedvig  30 000 kr  89 kr/mån
Agria 30 000 kr  135 kr/mån
Lassie 30 000 kr  138 kr/mån 

 

När det gäller billiga hundförsäkringar med låg ersättning är det viktigt att vara medveten om att försäkringens täckning och ersättningsnivåer kan variera avsevärt mellan olika försäkringsbolag. En billig hundförsäkring med låg ersättning har ofta sämre täckning vilket är viktigt att ta i beaktning. 

Billiga hundförsäkringar med hög ersättning

Hedvig, Svedea och Lassie erbjuder de billigaste försäkringarna med högst ersättning. 

Exempel blandras:

Försäkringsbolag Ersättning Månadskostnad 
Hedvig 60 000 kr 229 kr/mån
Lassie 60 000 kr 237 kr/mån
Svedea 60 000 kr 255 kr/mån 

 

Det är fördelaktigt att välja en hundförsäkring med hög ersättning. Detta eftersom ersättningen är det som styr hur stor täckning du och din hund har rätt till att utnyttja vid eventuella besök till sjukhuset. En stor fördel är också att välja en försäkring med så stor täckning som möjligt. Detta för att du ska slippa oroa dig för vad som ingår och inte vid en eventuell olycka.

Billig hundförsäkring med låg månadskostnad 

Den billigaste hundförsäkringen är den med lägst månadskostnad. Försäkringsbolaget Hedvig erbjuder den hundförsäkring som har lägst månadskostnad och är därmed det billigaste alternativet. Försäkringen kostar från 89 kr/mån och då ingår en ersättning på 30 000 kr. När du väljer en billig försäkring med låg månadskostnad är det viktigt att ta i beaktning att försäkringen i regel alltid har låg täckning. Detta innebär i praktiken att försäkringen i sig inte alltid täcker det du och din hund möjligen behöver. I Hedvigs billigaste försäkring ingår exempelvis varken medicinering eller rehabilitering.

Billiga hundförsäkringar med hög självrisk

Vilken självrisk du har och väljer på din hundförsäkring har stor inverkan på hur billig försäkringen blir i slutändan. Exempel på billiga hundförsäkringar med hög självrisk är Agria och Lassie som erbjuder en fast självrisk på upp till 3 500 kr respektive 5 000 kr. I regel är det alltid bäst och billigast att välja en hög självrisk, speciellt om du inte behöver uppsöka vård med din hund så ofta. En lägre självrisk är bättre att välja om du har en sjuk hund som behöver desto mer vård. 

Billiga hundförsäkringar med låg självrisk

Det är ofta mindre fördelaktigt att välja en låg självrisk. Detta då försäkringen i sig tenderar att kosta mer varje månad. Har du en sjuk hund som ofta behöver vård kan det vara en god idé att hitta en försäkring med låg självrisk. Detta då du slipper betala så hög summa när du uppsöker vård. Exempel på billiga hundförsäkringar med låg självrisk är Hedvig och Agria vilka båda erbjuder så låg självrisk som 0 kr.

Påverkar hundras priset på försäkringen?

Hundras påverkar i allra högsta grad priset på försäkringen. Vissa hundraser löper statistiskt sett större risk att drabbas av sjukdom och blir därmed dyrare att försäkra. Blandrashundar är också billigare att försäkra än renrasiga hundar.

Vad som anses som en renrasig hund kan skilja sig mellan olika försäkringsbolag. Vissa bolag ser hunden som renrasig om den har stamtavla medan vissa ser den som renrasig om föräldrarna är av samma ras.

Har du en speciell hundras bör du se till att den inte finns med på reservationslistan i försäkringsvillkoren hos försäkringsbolaget du tänkt teckna försäkring hos. Det finns nämligen rasspecifika sjukdomar som inte täcks av vissa försäkringsbolag. Det finns samtidigt vissa försäkringsbolag som inte har några rasspecifika begränsningar såsom MyPets och Lassie.

Du kan läsa mer om kostnaden för att försäkra olika typer av hundraser här:

Topp 5 billigaste hundraserna att försäkra

Det finns vissa hundraser som har ett mycket lägre försäkringspris jämfört med andra raser. Här nedanför radar vi upp de fem billigaste hundraserna att försäkra:

 1. Norsk älghund - från 249 kr/månad
 2. Shiba - från 279 kr/månad
 3. Finsk spets - från 299 kr/månad
 4. Drever - från 349 kr/månad
 5. Norrbottenspets - från 399 kr/månad

Så hittar du billigast hundförsäkring

Det finns ett par saker du kan göra för att hitta den billigaste hundförsäkringen:

1. Säkerställ ditt behov 

Hundförsäkringar kommer ofta som en basförsäkring där du sedan kan göra olika tillägg utefter vad du behöver. Det är också vanligt att försäkringar kommer i olika nivåer med olika innehåll. Börja med att säkerställa vad du vill ska ingå i din försäkring.

2. Jämför olika försäkringsbolag

Börja jämföra hundförsäkringar som innehåller det du behöver. Priset för hundförsäkringar kan skilja sig väldigt mycket och det är såklart tråkigt att behöva betala mer än nödvändigt.

3. Stirra dig inte blint på rabatter

Många försäkringsbolag erbjuder rabatter. Det är viktigt att du inte stirrar dig blint på dessa rabatter utan ser vad priset blir när perioden för rabatten tagit slut. Tänk långsiktigt.

Vad påverkar priset på en hundförsäkring?

Det finns ett par faktorer som påverkar priset på en hundförsäkring:

1. Hundras

Vissa hundraser löper större risk att drabbas av sjukdom och är därmed dyrare att försäkra. Blandrashundar är också billigare att försäkra än renrasiga hundar. Hos vissa försäkringsbolag finns en så kallad reservationslista med rasspecifika sjukdomar som inte täcks av försäkringen. Det finns samtidigt vissa moderna försäkringsbolag som inte har några rasspecifika begränsningar.

2. Ålder

Risken för skada och sjukdom ökar desto äldre hunden blir. Åldern på din hund har därmed en betydande roll när priset för försäkringen sätts. Kostnaden kan hos vissa försäkringsbolag öka över tid i takt med att din hund blir äldre. Vissa försäkringsbolag låter dig dock behålla samma kostnad även när din hund blir äldre.

3. Var i landet du bor

Det kan tyckas konstigt men priset för hundförsäkringen beror också på var i landet du bor. Det är därför du ofta behöver fylla i postnummer när du ska jämföra försäkringar. Generellt är hundförsäkringar dyrare i storstäder jämfört med mindre städer. Det beror bland annat på att riskerna ses högre i stora städer men också att veterinärvården är dyrare i större städer än i små städer.

4. Försäkringsbolag och försäkringsskydd

Priser skiljer sig såklart mellan försäkringsbolag men också försäkringsskydd. Exempelvis blir priset på försäkringen högre om du har ett högt försäkringsskydd med högt ersättningsbelopp. 

5. Självrisk

Ju högre självrisk desto lägre blir priset på din försäkringspremie per månad. Faktum är att det kan skilja flera hundra kronor i månadspremie beroende på vilken självrisk du väljer. 

Vanliga frågor

Här nedanför besvarar vi de vanligaste frågorna om billiga hundförsäkringar. 

Är hundförsäkring billigare med en högre självrisk?

Ja. Desto högre självrisk desto billigare hundförsäkringspremie.

Vilken självrisk har den billigaste hundförsäkringen?

Hedvigs hundförsäkring Basic är den billigaste hundförsäkringen. Hos Hedvig väljer du själv självrisk, från 0 kr. 

Vilken månadskostnad har den billigaste försäkringen?

Hedvigs billigaste hundförsäkring kostar 89 kr/mån vilket därmed klassas som den billigaste hundförsäkringen. Viktigt att poängtera är dock att priset kan komma att variera beroende på din hunds förutsättningar. 

Vilken ersättning har den billigaste hundförsäkringen?

De allra flesta hundförsäkringsbolag erbjuder försäkringar i tre olika nivåer där 30 000 kr generellt är den lägsta ersättningsnivån. Hedvigs hundförsäkring som klassas som den billigaste försäkringen har en lägsta ersättningsnivå på 30 000 kr.

Blir hundförsäkringen billigare om man väljer att ha ett lägre ersättningsbelopp?

Ja, ett lägre ersättningsbelopp gör att hundförsäkringen blir billigare. Men den täcker då inte alla veterinärkostnader. 

Kan man få rabatt om man har fler hundar?

Ja, det finns försäkringsbolag som erbjuder dig rabatt om du har flera hundar som du försäkrar hos dem. Exempelvis ger ManyPets 15 % rabatt om du har fler än ett husdjur som du försäkrar hos dem.

Är det billigare att ha en högre eller lägre rörlig självrisk?

Högre självrisk ger lägre försäkringspremie och lägre självrisk ger högre försäkringspremie. Om du tror att du kommer utnyttja försäkringen ofta är det troligen bättre med en låg självrisk.