ICA hundförsäkring & Omdöme

ICA är mest känd för sina matbutiker men utöver det agerar de även bank och försäkringsbolag. Faktum är att de just nu är sveriges snabbast växande försäkringsbolag för privatpersoner. Många av ICAs kunder tycker det är smidigt att samla flertalet tjänster hos ICA men också eftersom man då får stammispoäng på försäkringskostnaden. Det betyder att du får mer mat för pengarna när du handlar hos ICA. ICA försäkring började sälja försäkringar i oktober 2015 och har därmed funnits med ett bra tag. ICA försäkring omdöme Trustpilot 3,9 av 5.

ICA försäkring till hund snabbfakta
Maxersättning: 60 000 kr
Självrisk rörlig: 15-25%
Självrisk fast: 2000 - 3000 kr
Ålder: 6 veckor, ingen maxålder
Bindningstid: 1 år i taget
Uppsägningstid: Nej
Rabatt: Stammispoäng på försäkringskostnaden
Pris: 549 kr/månad

*Kostnaden gäller för Labrador Retriever där försäkringsbeloppet är satt så nära 60 000 kronor som det går. Den rörliga självrisken är 25 % och den fasta självrisken är 1 500 kronor. Utan hundvalpsrabatt.

Försäkringens innehåll

ICA har en försäkring men i denna kan du välja ett maxbelopp på antingen 30 000 kronor eller 60 000 kronor.

Hundförsäkring 1 Hundförsäkring 2
Maxersättningsbelopp 30 000 kronor 60 000 kronor
Veterinärvård
Receptbelagd medicin
Digital rådgivning via FirstVet
Rehabilitering
Dolda fel
Kejsarsnitt
Plastikoperation

Livförsäkring som tillägg

Livförsäkringen är inget som ingår i hundförsäkringen, denna behöver du teckna utöver den grundliga försäkringen. Det gäller oavsett om du valt 30 000 kronor som maxersättningsbelopp eller 60 000 kronor.

Livförsäkringen kan ge ersättning om din hund dör eller blir så sjuk att en veterinär rekommenderar avlivning. Maxersättningen är 15 000 kronor. Beroende på vilken ras din hund är upphör försäkringen det år din hund fyller 8, 10 eller 12 år. 

För- och nackdelar med ICA hundförsäkring

Fördelar

  • Möjligt till stammispoäng på försäkringskostnaden
  • Rätt till obegränsade digitala veterinärbesök
  • I bas-hundförsäkringen ingår allt, det enda som skiljer är maxersättningsbeloppet 
  • Rehabilitering ingår

Nackdelar

  • Högsta maxersättningsbelopp är 60 000 kronor
  • Det finns försäkringsbolag som ger bättre rabatter
  • Finns inte många tillägg, saknar exempelvis tillägg för hunduppfödare
  • Mindre flexibel än andra hundförsäkringar

Vårt omdöme om ICA hundförsäkring

ICA erbjuder en enkel hundförsäkring där du slipper göra många val. Det enda du behöver välja är om du vill ha ett maxersättningsbelopp på 30 000 kr eller 60 000 kr. Därefter behöver du tänka igenom om du önskar lägga till livförsäkring som tillägg. Hos många andra konkurrenter finns flertalet olika försäkringar och nivåer att välja mellan vilket kan göra valet svårt. 

Är du i behov av en mer omfattande försäkring med fler tillägg, såsom uppfödartillägg eller användbarhetstillägg finns det bättre försäkringar som har mer tillägg. 

Maxersättningsbeloppet är lägre än hos andra hundförsäkringar. Det betyder dock också att priset på hundförsäkringen är något lägre än konkurrenternas.