furrychamp försäkring

FurryChamp hundförsäkring & omdöme

FurryChamp är ett nytt modernt försäkringsbolag med inriktning på hund och katt. Företaget grundades 2022 och är verksamt i Sverige och Tyskland. FurryChamps nyckelord är enkelhet och transparens. De vill erbjuda sina kunder en enkel men heltäckande försäkring som passar alla. 

Det som gör att FurryChamp sticker ut som försäkringsbolag är deras stora fokus på enkelhet. Detta är särskilt tydligt när det gäller deras försäkringar, eftersom de erbjuder samma försäkring oavsett om du vill försäkra din katt eller hund. Som kund hos FurryChamp behöver du endast bestämma önskad ersättningsnivå.

FurryChamp omdöme Trustpilot är 3,9 av 5. 

FurryChamp försäkring till hund
Maxersättning: 60 000 kr
Självrisk rörlig: 15 - 25%
Självrisk fast: 1500 - 3000 kr
Ålder: Minimum 6 veckor. Kan förnyas upp till 8 år.
Bindningstid: 1 år i taget
Uppsägningstid: Nej
Pris: 210 kr/månad*

*Kostnaden gäller för Labrador Retriever där försäkringsbeloppet är satt så nära 60 000 kronor som det går. Den rörliga självrisken är 25 % och den fasta självrisken är 1 500 kronor. 

FurryChamp utbud

Hos FurryChamp kan du välja mellan två försäkringsnivåer. De ger ersättning om 30 000 respektive  60 000 kronor för veterinärvårdskostnader. 

FurryChamp Försäkringsbelopp 30 000 kr/år Försäkringsbelopp 60 000 kr/år
Veterinärvård 30 000 60 000 kr
Medicin
Tandsjukdom och tandskador
MR- och CT-röntgen
Rehabilitering 12 000 kr 12 000 kr
Ordinerat foder 3 000 kr 3 000 kr 
Livförsäkring Nej Nej
Valbar självrisk
Självriskperiod Ett helt försäkringsår Ett helt försäkringsår

 

Tilläggsförsäkringar

Det som sticker ut med FurryChamp är att det enbart erbjuder en försäkring och det går inte att göra några tillägg eller ändringar i den. Det enda du själv väljer är hur högt ersättningsbelopp du vill ha där du antingen kan välja 30 000 kr/år eller 60 000 kr/år. 

Utöver ersättningsbeloppet skiljer sig ingenting mellan försäkringarna. Försäkringen är i sig relativt heltäckande och många av de vanligaste tilläggen är redan inkluderade i försäkringen. Det som däremot inte är inkluderat och som inte heller går att lägga till är livförsäkring som annars är ett vanligt tillägg många djurägare önskar i sin försäkring.

För- och nackdelar med FurryChamp

Det finns både för- och nackdelar med FurryChamps djurförsäkring. Nedan går vi igenom vilka.

Fördelar

 • Billigast hundförsäkring på marknaden
 • Valbart ersättningsbelopp men samma omfattande innehåll.
 • Samma ersättningsbelopp hela livet. 
 • Vanliga tillägg så som medicin, rehabilitering och specialfoder ingår i försäkringen. 
 • Lång självriskperiod (365 dagar).
 • Fria besök hos FirstVet.
 • Ersättning ges trots tidigare besvär eller sjukdomar.
 • Beteendebehandlingar ingår.

Nackdelar

 • Nytt försäkringsbolag.
 • Lägre ersättningsbelopp än många konkurrenter.
 • Vissa rasspecifika begränsningar.
 • Går inte att göra specifika anpassningar eller tillägg.
 • Livförsäkring ingår inte och går inte att lägga till.

Vårt omdöme om FurryChamp

FurryChamp är ett bra val när det kommer till hundförsäkring i jämförelse med andra konkurrenter i branschen. FurryChamp är ett bra val för dig som önskar en enkel och grundläggande försäkring till din hund eller katt. FurryChamps försäkring har ett fullgott skydd men däremot finns ett par begränsningar, bland annat att du inte kan göra några individuella anpassningar. En fördel är att du kan välja ersättningsnivå, däremot är beloppet som ingår lägre än hos många konkurrenter. Självriskperioden på 365 dagar är en av de längsta i branschen vilket kan ses som en fördel. Att du även kan försäkra en hund eller katt som har sjukdomar eller besvär sedan tidigare och få ersättning för det är också något som sticker ut med försäkringen. 

Sammantaget är FurryChamps försäkring ett bra val för dig som önskar en relativt heltäckande försäkring till din hund. Önskar du däremot att kunna skräddarsy din försäkring och saknar ett eller flera tillägg som inte ingår finns det konkurrenter som kan erbjuda en mer heltäckande lösning för dig och ditt husdjur.