Försäkring Mops - Hitta den bästa hundförsäkringen till din mops!
Det är svårt att låta bli att charmas av de små mopsarna. De älskar sällskap, närhet och är dessutom glada och nyfikna. För att inte nämna gulliga. Har du skattat dig lycklig och skaffat en mops? Självklart ska du försäkra den. Det finns anpassade hundförsäkringar till just rasen mops. I denna artikeln går vi igenom allt om denna typen av försäkring och vilken som är allra bäst och billigast.
Finns det hundförsäkring för Mops?
Det finns hundförsäkringar till mops. Viktigt att tänka på är dock att mopsen är en av de mest sjukdomsdrabbade hundraserna. Därför är det viktigt att du noggrant går igenom de olika försäkringarna som finns på marknaden för att hitta en som täcker det som krävs för en mops.
Det finns vissa försäkringsbolag som har rasspecifika begränsningar sett till mops medan vissa inte har några begränsningar alls. Titta noggrant i försäkringsvillkoren innan du tecknar en försäkring för din mops för att känna dig säker i att du får ersättning om din mops blir sjuk.
Vilken är den bästa hundförsäkringen för Mops?
Den hundförsäkringen som är bäst för mops är ManyPets. Den främsta fördelen är att de är ett modernt försäkringsbolag som inte har rasspecifika begränsningar som vissa andra försäkringsbolag har. Dessutom sänks inte ersättningsbeloppet med hundens ålder, du betalar samma pris för försäkringen oavsett hur många år som gått.
- Billigaste hundförsäkringen 2024
- Maxersättning: 160 000 kr
- Självriskperiod: 365 dagar
- Från: 99 kr / månad
- Rörlig självrisk: 15-25%
- Bäst i test 2024
- Maxersättning: 150 00 kr
- Självriskperiod: 365 dagar
- Från: 151 kr / månad
- Rörlig självrisk: 15-25%
Försäkringsbolag för din Mops
Det finns flertalet försäkringsbolag som erbjuder hundförsäkring för mops. Det är viktigt att du jämför de olika för att hitta det alternativ som passar just dig och din mops allra bäst. Här nedanför hjälper vi dig på vägen genom att jämföra de främsta faktorerna såsom erbjudande, begränsningar, fördelar, nackdelar och omdömen.
ManyPets
ManyPets är ett försäkringsbolag som kommer från Storbritannien men växer sig allt större på den svenska marknaden. De har på en kort tid hunnit bygga sig en stor kundkrets i Sverige med mängder av nöjda kunder.
Den stora fördelen med ManyPets är deras moderna tankesätt där de exempelvis inte har några rasspecifika begränsningar och dessutom behålls ersättningsbeloppet på samma nivå oavsett hundens ålder. Om du samlar två eller flera djur i samma försäkring får du 15 % rabatt. Det gäller både hundar och katter.
Av konsumenternas.se får ManyPets 4,7 av 5 möjliga poäng.
Lassie
Lassie är ett modernt försäkringsbolag som fokuserar fullt ut på hundförsäkringar. Bland annat erbjuder de hundförsäkring till mops. Den främsta fördelen likt ManyPets är att de inte har några rasspecifika begränsningar vilket återigen är en fördel när det kommer till mops som ofta drabbas av sjukdomar.
Här kan du få rabatterat pris på din försäkring om du bjuder in en vän att använda Lassie. Deras hundförsäkring har fått hela 4,7 poäng av 5 möjliga av konsumenterna.se.
Agria
Agria är en del av försäkringsbolaget Länsförsäkringar. Agrias fulla fokus ligger på försäkringar till djur, däribland hundförsäkringar. Dels erbjuds en hundförsäkring till dig med mops men den är begränsad. Agria har nämligen begränsningar när det kommer till behandling av rasspecifika sjukdomar som ofta uppkommer hos mopsar. Det handlar om kostnader för undersökning, behandling eller operation av luftstrupe, gom, näshåla, näsborrar eller förträngningar i svalget.
Hos Agria finns ett par rabatter att utnyttja, exempelvis om du är medlem i en hundklubb eller om du är hunduppfödare. Försäkringen har fått 4 av 5 poäng av konsumenterna.se.
Vill du vara fullt försäkrad är det bättre att välja en försäkring som inte har några rasspecifika begränsningar.
Svedea
Svedea är ett försäkringsbolag som erbjuder många typer av försäkringar. Exempelvis försäkringar till hund såsom mops. Här finns dock ett par begränsningar i försäkringen. Inga kostnader ersätts för plastikoperationer och efterföljande behandling av luftstrupe, gommen, näsborrar eller förträngning av svalget när det kommer till mops. Dessutom betalas ingen livförsäkring ut om hunden dör eller avlivas vid samma sjukdomar.
Utöver begränsningarna är Svedeas hundförsäkring populär, exempelvis då du kan få samlingsrabatt om du tecknar försäkring för flera djur samtidigt. Svedea har fått 3,9 av 5 möjliga poäng av konsumenterna.se.
Vilken är den billigaste hundförsäkringen för Mops?
Den billigaste hundförsäkringen för mops kommer från försäkringsbolaget Lassie. Utöver sitt låga pris finns inga rasspecifika begränsningar vilket är bra när det kommer till mops som är en sjukdomsdrabbad ras. Priset skiljer sig bland annat beroende på när din hund är född, om det är en tik eller hane och om den är kastrerad men Lassies Mini hundförsäkring kostar från 357 kr/månaden.
Vad bör jag tänka på när jag ska försäkra en Mops?
Det finns en del saker att tänka på när du ska försäkra din mops. Här nedanför vägleder vi dig i tre enkla steg.
1. Säkerställ behov
Alla hundförsäkringar innehåller inte samma sak. Det kan exempelvis handla om veterinärvårdsbelopp, medicin, rehabilitering och tandvård. Säkerställ vad du vill ska ingå i din hundförsäkring och dessutom om det finns tillägg du önskar lägga till.
2. Jämför olika försäkringar och försäkringsbolag
När du vet hur ditt behov ser ut är det dags att börja jämföra. Detta är det viktigaste momentet som är viktigt att du lägger ned tid på för att du ska bli så nöjd med din försäkring som möjligt. Det gör dessutom att du slipper betala för mycket i onödan genom att du jämför de olika försäkringarnas pris.
3. Läs igenom avtal noggrant
Det viktigaste att säkerställa i ditt avtal är vad priset blir efter eventuella rabatter men också om försäkringsbolaget har en lista över rasspecifika sjukdomar som inte täcks av försäkringen. Mops är en sjukdomsdrabbad hund som finns med på denna listan hos flertalet försäkringsbolag. Se till att noggrant läsa igenom försäkringsvillkoren innan du skriver på något avtal.
Vad är det viktigaste att jämföra när jag ska försäkra Mops?
De viktigaste sakerna att jämföra när du ska försäkra din mops är:
- Vad som ingår. Innehållet i en hundförsäkring kan skilja sig mycket beroende på försäkring och försäkringsbolag. Säkerställ att det du vill ska ingå verkligen ingår i den försäkring du tänker teckna. Ofta finns en grundförsäkring där du sedan får lägga till diverse tilläggsförsäkringar vid behov. Många försäkringsbolag erbjuder också olika nivåer av försäkring beroende på hur väl försäkrad du vill att din mops ska vara.
- Veterinärvårdsbelopp. Om din hund behöver veterinärvård kan försäkringen ersätta den kostnad som blir kvar efter du betalat självrisken. Veterinärvårdsbeloppet skiljer sig mycket mellan olika försäkringsbolag. Ofta ligger det mellan 30 000 kronor och 150 000 kronor. Det är alltså en väldigt stor skillnad i lägsta och högsta ersättningsbelopp.
- Hur stor självrisken är. Självrisken är ett belopp du i princip alltid behöver betala när du uppsöker veterinärvård. Den består av en fast självrisk och en rörlig självrisk. Denna behöver du betala för att kunna få ut ersättning vid ett försäkringsärende och kan skilja sig mellan olika försäkringsbolag.
- Det viktigaste: kontrollera om mopsen finns med på listan för rasbegränsningar. En del försäkringsbolag täcker inte de åkommor mopsen har stor risk att utsättas för. Du vill alltså inte att mopsen ska finnas med i denna listan eftersom din försäkring då inte täcker alla sjukdomar. Det finns försäkringsbolag såsom MyPets och Lassie som inte har några rasspecifika begränsningar vilket är ett säkert kort om du är osäker på denna punkten.
Om hundrasen Mops
Mopsen kan komma att bli din bästa kompis. Den älskar närhet och fungerar bra i de allra flesta situationer. Mopsen kan vara envis men för det mesta är den charmig. Här nedanför går vi igenom mer om mopsen; dess ursprung, användningsområde och hälsa.
Historia
Mopsen har ett historiskt ursprung från Kina där den anses härstamma från den så kallade “Happa-hunden”. Detta är en korthårig dvärghund som fanns redan så tidigt som på 700-talet. Det sägs av mopsen användes som värmekrus i kinesiska kalla palats.
Till Europa kom mopsen på 1500-talet. Hundrasen har här utvecklats, framförallt i England som ses som rasens hemland. Mopsen kom till Sverige under 1600-talet och blev som mest populär här under 1700-talet. Mopsen kom att bli väldigt populär hos hovet och sågs som överklass. Därefter kom en period då mopsen nästan blev bortglömd och nu är den återigen en mycket populär hundras.
Användningsområde
Mopsen är främst en sällskapshund. Rasen ingår i rasgrupp 9 som består av just sällskapshundar. Den gillar de flesta typer av aktivering och hundsport. Många som har en mops tränar eller tävlar i agility, heelwork to music, rallylydnad eller nosework. Dessutom finns mopsar som är duktiga på viltspår. Dock lämpar mopsen sig inte som arbetshund.
Mopsens enda funktion har i alla tider varit att ge människan glädje. Temperamentet hos mopsen är ofta glatt, livligt och charmigt. Den är också intelligent. I vissa fall kan mopsen ses som envis.
Ursprung
Mopsens hemland är England men den kommer ursprungligen från Kina. Enligt London Zoological Society är mopsen en av de äldsta hundraserna i världen. Man tror att sjömannen från den nederländska Oostindische Compagnie var de första att föra mopsen till Europa. Under 1500- och 1600-talet kom mopsen till Holland, Tyskland, England, Spanien och Ryssland. Till Amerika kom mopsen strax efter det amerikanska inbördeskriget. Mopsen började bli vanlig att se i Sverige på 1700-talet.
Hälsa
Mopsen har en kortskallig huvudform. Det gör att risken för andningsproblem, ögonskador och ögonproblem ökar. Mopsen är alltså en sjukdomsdrabbad hund och ofta täcks inte exempelvis behandling av luftstrupe, mjuka gommen, näsborrar eller förträngning av svalget.
Rasklubbar och uppfödare arbetar aktivt vad gäller hälsofrågor för mops, bland annat genom Rasspecifik Avelsstrategi (RAS), utbildning och forskning. Rasen ingår i de särskilda rasspecifika domaranvisningarna under riskområdena andning, hudmängd och ögon.
Det finns dock hundförsäkringsbolag som ändå väljer att ersätta alla typer av skador för mopsar som alltså inte har några rasspecifika begränsningar.
Egenskaper/Mentalitet
Mopsen är en liten hund fylld med personlighet och nyfikenhet. Den lockar gärna fram glada skratt och är som en liten komiker som njuter av uppmärksamhet. Den är gladlynt och en mycket bra kamrat.
Mopsen är en mycket okomplicerad hundras som samsas bra med alla typer av hundar. Den kan vara envis men för det allra mesta är den charmig.
De har ingen jaktinstinkt och är ingen brukshund, den är helt enkelt en perfekt sällskapshund.
Utseende och storlek
Mopsen som är en av många dvärghundsraser är en liten hund vars idealvikt ligger på mellan 6,3 och 8,1 kilo. Det är dock inte ovanligt att större hanar väger omkring 10 - 11 kilo. Mopsens markhöjd är cirka 30 centimeter. Den finns i fyra färger: silver, aprikos, fawn och svart.
Den är en kvadratisk, kompakt hund som ses som soliditet i formen med välskapade proportioner och hårda, välutvecklade muskler. Huvudet är stort, runt och massivt. Nospartiet är mycket kort, trubbigt och fyrkantigt men inte uppnäst. Mopsen har stora och djupa rynkor, något den är väl igenkänd för. Svansen är ringlad så fast som möjligt över höften, ofta dubbelringlad.
Vanliga frågor
Här nedanför besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om hundförsäkring till mops.
Vad har Mops för typiska åkommor?
Vanliga åkommor hos mops är andningsproblem och ögonproblem. Många mopsar behöver opereras för att förbättra sin andningsfunktion.
Är Mops dyra eller billiga att försäkra?
Mopsen är varken den billigaste eller dyraste hundrasen att försäkra. Försäkringen kan handla på allt mellan 150 till 900 kronor i månaden beroende på försäkring och försäkringsbolag.
Bör man ha tilläggsförsäkringar för Mops?
Det finns tilläggsförsäkringar som kan vara bra att teckna till din mops. Exempelvis livförsäkringen om du inte tecknar försäkringen hos ett bolag som begränsar din mops att bli försäkrad av livförsäkringen.